Annet

Oslo

Hvor:

Oslo

21. sep 2022 kl 08.00 – 02. okt 2022 kl 16.00

Om arrangementene

Handelshøykolen BI arrangerer forskningsfrokost under Forskningsdagene, fredag 23.9 Kl.0830-10: Strategisk arbeid med bærekraft krever at ulike virksomheter samarbeider på nye måter. Hvordan lykkes når flere partnere er involvert?  

Universitetet i Oslo markerer forskningsdagene i UiOs nye arena for dialog og formidling; Domus Bibliotheca midt i hjertet av Oslo. Velkommen til en rekke arrangementer der blant annet havet er i fokus.

Et hav av energimuligheter
Kunnskapsarbeid i åpent farvann
Ekspedisjonar i det blå
Hvalrossen Freya: Fornuft og følelser
Blå muligheter i det grønne skiftet
Havets idéhistorie
Er det håp for Oslofjorden?

I tillegg inviterer de til Fremtiden - Forskernatt på biblioteket: Velkommen til år 2072. Vi gir deg en forsmak på hvordan det blir på en forskerfest av en forskernatt. Kommer du til å trives på en kveld hvor musikk lages av kunstig intelligens og kvelden ledes av en robot? Det blir svært fremtidsrettet panelsamtale, futuristisk konsertopplevelse med Halden Electric og RITMO, verdens beste (robot)film, både dystopisk og utopisk bar, og nærmeste fremtids beste quiz.

Det blir også Forskningstorg på Teknisk museum i regi av Det medisinske fakultet på UiO.

OsloMet Makerspace inviterer skoleklasser til å delta på to timers aktiviteter ved Havlaboratoriet – Oceanlab på Filipstadkaia 28. og 29. september. I første etasje er et skaperverksted, et rom fylt av verktøy og nyskapende teknologi som lar deg skape ting på̊ nye måter. Det vil være fokus på bærekraftig utvikling, miljøutfordringer i havet og konsekvensene det får for vårt samfunn lokalt og globalt. 

Elevene vil få møte marinbiologer fra Lei en biolog og være med å undersøke dyr, planter og annet som er hentet opp fra Oslofjorden. Deretter vil det bli et mini-hackathon, der elevene vil få jobbe med problemløsning for å løse utfordringer knyttet til havet.

Her er Oceanlab: Oceanlab - havlaboratoriet - OsloMet

Klimahuset ved Naturhistorisk museum fredag 30. september kl. 19-21.30: Sjømonstre gjennom tidene. Hva kan utdødde dyr si oss om masseutryddelser og dagens klimakrise? Møt paleontolog Lene Liebe Delsett, og få en eksklusiv omvisning i museets nye utstillinger. Her kan du finne fullt program og mer informasjon om arrangementet Sjømonstre gjennom tidene

Veterinærinstituttet arrangerer Dyrevelferd i havet - velferd på gyngende grunn på Litteraturhuset: Både oppdrettslaks, rensefisk og villfisk har velferdsutfordringer som følge av fiskeoppdrett. I tillegg begynner det å bli trangt langs kysten – det er snart ikke plass til flere lokaliteter som også kan gi fisken et godt levemiljø.

Hvordan bidrar forskningen til å møte disse utfordringene? Seminaret vil vise noe av bredden i velferdsutfordringene og hvordan forskningen bidrar til løsninger og er rettet mot alle med interesse for fiskevelferd og oppdrett.

Forskningsfellesskapet CIENS inviterer til «Klima til kvelds» 29. september. Sju klima- og miljøforskere får 8 minutter hver på å presentere ny og spennende forskning om hav, by og miljø!

Kreftforeningen inviterer til to foredrag: Hvordan navigere i et hav av muligheter? Om alterantiv behandling genrelt og kosthold spesielt mandag 26. september kl. 18-19 og
Genteknologi - en ny sjanse i livets lotteri tirsdag 27. september kl. 12-13.

Arbeidermuseet inviterer til Kaffebesøk på Sagene anno 1920, 30.september kl. 17-21.

Hjernerådet og Nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus inviterer til publikumsmøte Hold hjernen din ung!  Lær om hjernealder av hjerneforsker Einar August Høgestøl. Litteraturhuset onsdag 28.september kl. 18-19.

Kulturhuset inviterer Det medisinske fakultetet til frokost om kosthold og bærekraft 27. september kl. 8.00,
og CIENS til " Klima til kvelds" om hav, by og miljø 29. september kl. 1930.

I tillegg er det flere arrangementer på Litteraturhuset.

 

Meldinger ved utskriftstidspunkt 4. februar 2023, 16.10 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.