Om sjømonstre og klimaendringer

Jorda har opplevd fem masseutryddelser. På Klimahuset kan du høre om hvorfor vi kan være på vei inn i den sjette, og hva utdødde sjødyr kan fortelle oss om dagens klimakrise.

30. september klokka 19 åpner Klimahuset på Naturhistorisk museum dørene gratis. Denne kvelden kan du bli med på reise gjennom evolusjonen til noen av de største dyrene som noensinne har levd, og finne ut hvordan utviklingen av disse sjømonstrene henger sammen med dagens klimakrise. Du kan også smake på mat fra havet som vi med fordel kan spise mer av.

Forsker og paleontolog Lene Liebe Delsett skal fortelle mer om hva utdødde sjømonstre kan si oss om masseutryddelser og dagens klimakrise. Gjennom et engasjerende og spennende foredrag om forskning på store levende og utdødde dyr i havet kan du lære mer om hvordan de store dyrene er alltid har vært viktige for økosystemet, og hvordan klimaendringer alltid har medført store forandringer.

I forkant av foredraget kan du oppleve Klimahusets interaktive og uvanlige utstilling om klima og klimaendringer. Etter foredraget får du en eksklusiv omvisning i Naturhistorisk museets nyeste utstilling hvor noen av disse dyrene utstilt.

Lene Liebe Delsett har blant annet forsket på disse dyrene på Svalbard, er kjent fra Abels tårn og har gitt ut boka Brennmaneteffekten. Svalbard er et av de rikeste områdene for marine reptiler, og på arrangementet vil du få innsikt i forskningen fra de siste 20 årene.

 

Meldinger ved utskriftstidspunkt 4. februar 2023, 17.17 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.