Bli med på høstens forskningsfestival

Forskere over hele Norge gleder seg til disse dagene i september. Nå skal de ut av kontorer og laboratorier og møte folk flest, som de faktisk forsker for. Sjekk hva som skjer og bli med på hele Norges forskningsfestival!

I år er festivalen fra 21. september til 2. oktober, og arrangementene foregår fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør. Forskningsdagene har aller mest vanlige, fysiske arrangementer, men noen av dem strømmes, og det er også noen helt digitale arrangementer.

I år er temaet for festivalen HAV, og du vil finne mange arrangementer som kan knyttes til dette store temaet. Det skal handle om kaldtvannskoraller, mikroalger, grønn kraft fra blått hav, havet som vikingetidens motorvei, isbading i havet og havets minste innbyggere, for å nevne noe.

Finn et arrangement

Du finner en oversikt over alt som skjer i de ulike delene av landet i under arrangementer landet rundt. Arrangementene finner du på biblioteker, museer, kjøpesentre, torg, kafeer, puber, utendørs og mange andre steder.

Fra hackaton til forskning på isbading

Vi kan glede oss til mange fine arrangementer under høstens festival. Det blir hackaton i Kongsvinger, du kan fysisk låne en forsker i et menneskebibliotek på Steinkjer, det er flere fine opplegg for barn som på forskjellige måter får sanse og lære om havet, og det blir moteshow i Ålesund, Gjøvik og Trondheim. Du kan dessuten bli med på forsknings-skattejakt i sentrums-naturen i Trondheim, du kan prøve en undervannsrobot i Tromsø, få vite hvordan kjæledyrene kan bli sunnere med sjømat eller lære om retorikk i krisesituasjoner i Bergen og finne ut mer om laksen i Akerselva i Oslo.

Forskningstorg, skolebesøk og forskere som kan bestilles

Det arrangeres forskningstorg i alle de andre store byene, og også på mange mindre steder rundt om i landet. Noen steder kommer også forskere direkte til skolene. Her finner du årets forskningstorg

Mange institusjoner tilbyr utlån av forskere under Forskningsdagene - helt gratis! Her kan du få forskerne til å komme til din skole, arbeidsplass eller forening etter nærmere avtale. De uhøytidelige foredragene fra lokale forskere er både lærerike og inspirerende. Forskere fra mange ulike fag stiller opp, og det er både fysiske og digitale muligheter. Hvis din region har utlån av forskere vil du finne dem under oppføringen av arrangementer.

Til sammen skal hundrevis av forskere møte deg og alle andre som interesserer seg for forskning under Forskningsdagene.

Velkommen til hele Norges forskningsfestival!

Les flere nyheter

Meldinger ved utskriftstidspunkt 4. februar 2023, 17.07 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.